Internationella tävlingar i armbrytning

Armbrytning må vara en liten sport i Sverige med få tävlingar och klubbar, men det är en större sport utomlands. Det är inte en jättestor sport men armbrytning är i regel större utomlands än i Sverige och detta gör att det finns flera internationella tävlingar som man kan åka och tävla på.

Några olika länder
Det finns några länder i världen där armbrytning och tävlingar är vanligare än i Sverige. Några av dessa länder i Europa är Tyskland och Polen, men flera av öststatsländerna så som Ungern, Vitryssland och länderna i Baltikum har flera internationella tävlingar.

Andra stora nationer i världen där armbrytning är en stor sport och där flera internationella tävlingar hålls årligen är USA, Kina och Japan.

Samma regler
De regler som gäller i Sverige för tävlingar gäller också i alla andra länder runt om i världen. Samtliga av de internationella tävlingarna har samma regler och detta styrs av det internationella förbundet inom armbrytning. Eftersom det är samma regler som gäller för tävlande och om doping, så är det lättare att åka utomlands och tävla och hoppas på bättre framgång än vad man har i Sverige. Prissummorna är i regel bättre i internationella tävlingar än vad det är i de svenska tävlingarna.

Bland annat finns det ett europeiskt mästerskap där man kan ställa upp i flera olika klasser. Precis som i fotbollsligan Champions League så är det här som de absolut bästa ställs mot varandra.